20 augustus 2016
Foto’s & video door Anja Roubos | Foodie Records
Locatie: Restaurant Amarone, Meent, Rotterdam
Dit is wat ik het liefst doe. Met mijn camera’s door de keuken van een mooi restaurant manoeuvreren. Te midden van ‘the buzz in the kitchen’ zijn. Om vast te leggen wat vervliegt. Zo onopvallend mogelijk – blend in – onderdeel worden van het moment, om vast te leggen wat voorbij gaat. De opbouwende, aanzwellende, zinderende energie die door restaurantkeukens raast, te pakken zien te krijgen. Bij Restaurant Amarone verbond die energie, als een onzichtbare kracht, de brigade en chefkok Gert Blom. Ze zijn op elkaar afgestemd in de keuken en in dienst van het gerecht. Werken samen tijdens het opmaken van de borden, werken hard maar niet opgejaagd. En ondanks het heftige tempo van de avond is de sfeer ontspannen en fijn.
Vijf uur lang meelopen in de keuken van een sterrenrestaurant. De tijd vloog voorbij. En daarna met 80 minuten beeld aan de slag voor een 3 minuut durende impressie van die energie, de gedrevenheid, discipline, rust, ontspannen sfeer en de prachtige gerechten. A night at Amarone.